Veelgestelde vragen

Over Homie

Wat biedt Homie aan?

Homie biedt op dit moment wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten aan middels een duurzaam abonnement. Je betaalt hierbij voor het verbruik van het apparaat. Het apparaat zelf, bezorging en aansluiting en eventuele reparaties zijn gratis.

Waarom zou ik een Homie bestellen?

Bij Homie ontvang je een duurzaam apparaat zonder dat je deze moet kopen of voor een vast bedrag per maand moet huren of leasen. Wanneer je het apparaat niet meer nodig hebt kun je gewoon je abonnement opzeggen. Dit maakt Homie erg flexibel. Verder staat Homie altijd voor je klaar, je krijgt persoonlijke tips voor een beter resultaat (als je dat leuk vindt), we zorgen ervoor dat je altijd een werkend apparaat hebt van goede kwaliteit en er zijn geen onverwachte kosten.

Hoe kom ik in contact met Homie?

Je kunt ons mailen op info@homiegroup.com, bellen op +31(0) 15 760 1615 of bereiken via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Ook via onze website kun je contact met ons opnemen middels het contactformulier.

Homie contracten

Wat is de minimale contractduur van Homie?

Wij weten zeker dat onze service van hoge kwaliteit is en dat klanten daarom graag bij ons blijven. Toch snappen we dat een thuissituatie kan veranderen en dat Homie dan misschien niet meer nodig is. Daarom is onze minimale contractduur maar 6 maanden. Na afloop van deze minimale looptijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Bij tussentijdse beëindiging gedurende de minimale looptijd zal Homie de minimale maandelijkse gebruiksbedragen over de resterende looptijd van de overeenkomst in rekening brengen bij de klant.

Om logistieke kosten te dekken brengt Homie €75 aan ophaalkosten in rekening wanneer de gebruiker binnen 12 maanden na levering het apparaat laat ophalen.

Na 12 maanden is het ophalen dus kosteloos.

Kan ik wisselen tussen het klein- en grootverbruikers contract?

Tuurlijk, we begrijpen dat je thuissituatie en gebruik kan veranderen. Twee keer per jaar mag je wisselen tussen een kleinverbruikerstarief en grootverbruikerstarief. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik het apparaat op ten duur overnemen?

Ja, in overleg is dit mogelijk. Neem hierover als gebruiker contact met ons op. 

Kan ik een contract bij Homie afsluiten met een BKR registratie?

Ja, ook mensen die niet zo veel te besteden hebben, hebben recht op een goede energiezuinige machine. En juist met ons betalen per gebruik concept zijn de kosten voor de klant juist goed zelf in de hand te houden. Wij vertrouwen erop dat onze klanten altijd voor het einde van de maand zullen betalen.

Hoe kan ik gebruik maken van mijn herroepingsrecht?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst met Homie te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je het product (de wasmachine/droger/vaatwasser/koelkast) hebt ontvangen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst herroept. Je kan ons het beste een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van ons modelformulier voor herroeping of van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling, dat je van de overeenkomst afziet, te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst wilt herroepen, houdt dan rekening met de volgende aspecten:

- Je bent alleen gehouden de eventuele kosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding. Dit betekent dat, nadat wij de wasmachine/droger/vaatwasser bij jou hebben geïnstalleerd, wij de eventuele gemaakte kosten voor het installeren van het product bij jou in rekening mogen brengen.

- Heb je al gebruikt gemaakt van onze producten (dat wil zeggen een wasje gedraaid)? Dan mogen wij deze kosten (pay-per-use) voor het gebruik van onze dienstverlening ook bij u in rekening brengen.

- Van belang is dat je zorgvuldig en netjes met onze producten omgaat. Heb je meer met onze producten gedaan dan noodzakelijk is om de aard, de kenmerken en de werking van onze producten vast te stellen dan mogen wij kosten bij jou in rekening brengen.

Terugbetaling

Doordat wij gratis onze producten bij jou komen afleveren, ontvang je ook geen geld van ons terug.

Terugzending

Wat betreft de terugzending van onze producten kan je ervoor kiezen om de producten zelf terug te brengen of terug te sturen naar Wagenmakersweg 3, 3449HV Woerden. De kosten voor het terugsturen komen voor jouw rekening. Let er dan wel op dat je het product zorgvuldig inpakt om beschadigingen te voorkomen. Je dient de producten onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

Wij geven er echter de voorkeur aan dat je ons op de hoogte stelt van de herroeping en dat wij het product bij jou komen ophalen. Wij maken dan met jou een afspraak wanneer we bij je langs komen. Hiervoor brengen wij wel kosten in rekening. De kosten voor retourtransport van onze producten bedragen €75,-

Waar vind ik een voorbeeld van de gebruikersovereenkomst?

Klik hier voor de algemene voorwaarden.
Bekijk het voorbeeld van de gebruikersovereenkomst hier.

Bestellen en bezorgen

Hoe kan ik een Homie bestellen?

Je kunt gemakkelijk op onze website je Homie bestellen, klik hier. Zo kom je vanzelf op onze orderpagina, waar je een bestelling kunt plaatsen voor een van onze machines. Je zult dan de volgende 5 stappen doorlopen:

1. Productkeuze. Wil je gebruik maken van een van onze was- of droogmachines, of van onze vaatwasser?
2. Persoonsgegevens. Hier vragen we om je contactgegevens zodat we weten waar we je apparaat moeten leveren en hoe we je kunnen bereiken. 3. Bezorging. We vragen hier naar je voorkeuren voor een leverdatum, en waar het apparaat precies moet worden geplaatst. Handig voor onze bezorgers om alvast te weten.
4. Extra vragen. We willen graag iets meer over jou en je wasgedrag weten.
5. Bevestiging en betaling. Tenslotte vragen we je nog welk gebruikerscontract je kiest, of je alle benodigde aansluitingen hebt en of we nog een oud apparaat moeten meenemen. In deze stap betaal je de borg. Ook vragen we je nog even te checken en bevestigen dat je alles goed hebt ingevuld. Beetje formeel, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Na het plaatsen van je bestelling nemen we zsm contact met je op om een geschikt levermoment af te stemmen. Zodra je leverdatum is bevestigd, ontvang je van ons een welkomste-mail met daarin o.a. je Homie-contract.

Hoe kan ik meerdere apparaten van Homie bestellen?

Wanneer je op je Homie account bent ingelogd kun je op bestellen klikken. Hier kun je net als de eerste keer een apparaat bestellen. Alleen nu zijn je gegevens al voor je ingevuld, wel zo makkelijk!

Is bezorgen en aansluiten gratis?

Ja. Homie zorgt voor gratis bezorging en aansluiting van je Homie apparaat, ongeacht de verdieping.

Wat is de levertijd?

Nadat je een Homie hebt besteld nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op.
Binnen 3 werkdagen leveren wij de machine. Natuurlijk houden we rekening met wanneer het jou goed uitkomt om de Homie te komen brengen en installeren. Let op: wegens grote drukte kan de levertijd momenteel iets langer duren. 

Welke dagen en tijdstippen leveren jullie?

We leveren maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur.

Ik woon hoger dan de eerste verdieping, kunnen jullie daar leveren?

Jazeker, wij bezorgen onze Homies gratis bij iedereen op welke verdieping dan ook! Dus ook als we met de lift of trap omhoog moeten.

Kunnen jullie mijn oude apparaat meenemen?

Ja, als je een Homie bestelt nemen wij voor niets het oude apparaat voor je mee. In het bestelproces kun je aangeven dat je een oud apparaat hebt, zo kunnen onze bezorgers er rekening mee houden. Zorg ervoor dat het apparaat losgekoppeld is en klaar staat om mee te nemen. 

Betalingen

Rekenen jullie een borg?

Voor onze Homie apparaten rekenen wij een borg van €35,-. Voor de premium wasmachine rekenen we €50,- borg. Je betaalt deze borg tijdens de plaatsing van je order. Deze borg ontvang je na beëindiging van je contract uiteraard weer terug als we je apparaat in goede staat bij je hebben opgehaald.

Hoe werkt het betalen?

Tijdens het bestelproces kun je de borg betalen door middel van iDeal of Paypal.
Als Homie klant kun je vervolgens zowel voor- als achteraf betalen doormiddel van PayPal, iDeal of door geld naar onze bankrekening over te boeken. Vooraf betalen doe je door tegoed op je Homie account te zetten. Elke keer als je je apparaat hebt gebruik schrijven wij het bijbehorende bedrag van je tegoed.
Achteraf betalen kan na iedere gebruik, maar ook later zoals bijvoorbeeld aan het einde van demaand.
Aan het einde van de maand maakt Homie de balans op en kijken we of je het apparaat genoeg hebt gebruikt. Zo niet betaalt de klant het verschil bij.

Kijken jullie naar BKR (Bureau Krediet Registratie) voordat ik een Homie mag bestellen?

Nee, ook mensen die wellicht niet zoveel te besteden hebben, hebben recht op een goede energiezuinige machine. En juist met ons betalen-per-gebruik-concept zijn de kosten voor de klant juist goed zelf in de hand te houden. Wij vertrouwen erop dat onze klanten altijd voor het einde van de maand zullen betalen.

Gegevens wijzigen

Mag ik Homie meeverhuizen?

Binnen Nederland mag je je Homie meenemen als je gaat verhuizen. Stel ons minimaal één maand van te voren op de hoogte van de adreswijziging zodat wij dit in ons systeem kunnen aanpassen.
Wanneer je onze hulp nodig hebt bij het verhuizen/verplaatsen, neem dan contact met ons op.

Ik heb een nieuw emailadres/telefoonnummer,
waar kan ik dit aanpassen?

In je Homie account onder mijn gegevens kun je je emailadres en/of telefoonnummer veranderen. Klik hier.

Andere producten

Hebben jullie nog andere producten naast de wasmachine?

Jazeker, je kunt bij Homie ook een droger en een vaatwasser bestellen! 

Hebben jullie een lekbak voor de wasmachine?

We bieden geen lekbakken aan.

Hebben jullie ook wasmiddel?

Momenteel bieden wij nog geen wasmiddel bij onze wasmachine aan, maar we zijn daar wel mee bezig. Mocht het zover komen dan laten we dit natuurlijk weten.

Homie contract beëindigen

Wat gebeurt er als ik mijn Homie contract opzeg?

Nadat je hebt aangegeven dat je het Homie contract wilt opzeggen, nemen we contact met je op om de ophaal in te plannen. Zorg ervoor dat het apparaat op de afgesproken datum klaar is om mee genomen te worden. We komen dan bij je langs, ontkoppelen het apparaat en nemen deze weer mee.
Nadat het apparaat is opgehaald zal Homie binnen 14 dagen een eindafrekening sturen waarbij we het tegoed of tekort op de gebruikersaccount, samen met mogelijk bijkomende kosten verrekenen.

Hoe kan ik mijn Homie contract opzeggen?

Zijn je omstandigheden thuis verranderd of is er een andere reden dat je je Homie contract wilt opzeggen? Vul dan het contactformulier in. We zullen dan contact met je opnemen om het apparaat binnen een maand op te halen.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn Homie?

Het leveren, aansluiten, ophalen, testen en schoonmaken van apparaten is erg duur voor ons. Klanten die maar heel even klant blijven zijn dus heel onaantrekkelijk. Vandaar dat Homie een minimale contractduur van 6 maanden hanteert. Na afloop van deze minimale looptijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Bij tussentijdse beëindiging gedurende de minimale looptijd zal Homie de minimale maandelijkse gebruiksbedragen over de resterende looptijd van de overeenkomst in rekening brengen bij de klant.

Om logistieke kosten te dekken brengt Homie €75 aan ophaalkosten in rekening wanneer de gebruiker binnen 12 maanden na levering het apparaat laat ophalen.

Na 12 maanden is het ophalen dus kosteloos.

Vragen over het benodigde WiFi netwerk

Waarom moet ik draadloos internet hebben voor Homie?

Al onze apparaten zijn middels een slimme meter en de WiFi van de klant met het Homie-platform verbonden. Zo ontvangen wij gegevens over het gebruik van onze machines en kunnen we telkens nadat een machine gebruikt is een rekening sturen. 

Hoe weet ik of ik een 2.4GHz WiFi netwerk heb?

De 2.4GHz-band is de oorspronkelijke frequentie waarop een wifisignaal wordt uitgezonden. Op dit moment gebruiken de meeste huishoudens deze frequentie: vaak is dit al standaard ingesteld. Mocht je echt helemaal zeker willen zijn, dan kun je het afhankelijk van de router op verschillende manieren controleren. De beste manier is het raadplegen van de website van de fabrikant. Bij sommige draadloze routers staat het op de router zelf of op de verpakking waarin deze is geleverd.

Hoe weet ik of mijn Homie apparaat online of offline is?

Login op je Homie account. Links naast je gebruiksoverzicht zie je of je machine online of offline is. Als je machine gedurende langere tijd (2 weken) geen verbinding heeft kunnen maken met je WiFi-netwerk, ontvang je een automatische email on je te waarschuwen.

Kan ik mijn Homie-apparaat verbinden met elk WiFi-netwerk?

Homie-apparaten kunnen verbinding maken met bijna alle reguliere WiFi-netwerken. Ze werken niet met openbare WiFi-netwerken als deze een extra login nodig hebben. Bovendien kunnen onze apparaten alleen verbinding maken met de standaard 2.4GHz netwerken en niet met routers die alleen 5GHz hebben.

Kan ik mijn Homie-apparaat nog steeds gebruiken als mijn internetverbinding tijdelijk is verbroken?

Ja, dat kan. Je Homie-apparaat slaat je gebruiksgegevens in de machine op, totdat deze weer verbinding met internet kan maken. Vervolgens worden je opgeslagen gegevens naar onze server gestuurd. Houd er rekening mee dat je machine binnen een maand online moet komen, anders kan Homie extra offline kosten in rekening brengen.

Overige vragen

Waarom is Homie duurzaam?

Bij Homie betalen klanten per gebruik. Hierbij varieërt de prijs per programma: hoe duurzamer het programma hoe lager de prijs. Hiermee zorgt Homie ervoor dat klanten bewuster worden van hun gebruik. Doordat onze klanten alleen voor gebruik betalen komen onze zuinige machines ook binnen bet bereik van mensen die geen dure machines willen of kunnen kopen.

Verder heeft Homie veel contact met witgoedfabrikanten om samen te werken om duurzamere en gemakkelijker te repareren machines te fabriceren.

Verder gebruikt Homie alleen maar zuinige machines en zorgt ze dat apparaten die echt niet meer gebruikt kunnen worden, netjes worden gerecycled.

Ik heb een klacht, hoe kan ik die melden?

Wij doen hard ons best om al onze homies tevreden te houden, maar het valt niet uit te sluiten dat er toch een keer iets misgaat. Als dat aanleiding zou zijn tot het indienen van een klacht, neem dan contact op via het contactformulier op de website, via de mail of via de telefoon. 

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Mag ik mijn Homie apparaat aan iemand anders overdragen?

Het overdragen van het Homie apparaat aan een andere gebruiker is meestal gewoon mogelijk. Wel moeten zowel de huidige als toekomstige gebruiker tijdig contact opnemen met Homie. We bespreken dan samen de mogelijkheden.

De nieuwe gebruiker kan alleen het apparaat overnemen, niet het contract.

Standaard Wasmachine vragen

Wat zijn de afmetingen van de wasmachine?

De wasmachine is 85 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 56 centimeter diep.

Hoe weet ik of ik de juiste afvoer heb?

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 35mm en binnen 1 meter van de wasmachine zijn. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste aanvoer heb?

De waterkraan moet schroefdraad hebben zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 30mm. Verder moet de waterkraan binnen 1 meter van de wasmachine zijn. Voor een voorbeeld zie deze afbeelding.  Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste energietoevoer heb?

We kunnen de wasmachine zowel aansluiten op een normaal geaard stopcontact als op een trekaansluiting (vaak in badkamers). Zorg wel dat er een electriciteitspunt zit binnen 1 meter van de wasmachine. Voor een voorbeeld klik hier. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Er komt water uit de wasmachine, wat moet ik doen?

Controleer eerst of er water uit de machine zelf komt, uit de afvoer of uit de water aanvoer.
- Komt er water uit de wasmachine neem dan direct contact op met Homie.
- Komt er water uit de aanvoer, draai de kraan dan dicht en neem vervolgens contact op met Homie.
- Komt er water uit de afvoer, controleer of de afvoerslag nog (ver genoeg) in de afvoerpijp zit en duw deze zonodig aan. Komt het water uit de afvoer terug naar boven dan in de afvoer verstopt. Neem hiervoor contact op met een loodgieter of probeer de verstopping zelf op te lossen.

De wasmachine deur opent niet, wat moet ik doen?

Haal de wasmachine stekker uit het stopcontact, vaak ontgrendeld de deur nu vanzelf. Neem contact op met Homie als dit niet gebeurt. Wij komen dan langs en zullen de wasmachinedeur openen en waarschijnlijk vervangen. Probeer zeker niet zelf de deur open te krijgen, want dit veroorzaakt meestal schade.

De wasmachine geeft een Errorcode, wat betekent dit?

De wasmachine heeft verschillende Errorcodes. Dit zijn de meest voorkomende:
E10 - Het apparaat wordt niet goed gevuld met water. Start het apparaat nogmaals door te drukken op de toets Start/Pauze. Na 10 seconde wordt de deur ontgrendeld. Check verder of de kraan waarop de wasmachine is aangesloten volledig is opengedraaid. Als laatst kun je nog kijken of de waterslang dubbel zit of klem zit waardoor het water er niet goed doorheen kan stromen.
E20 - Het apparaat pomp geen water weg. Controleer of de afvoerslang gevouwen is, of klem zit.
E40 - De deur is open of niet goed gesloten. Controleer de deur.
EH0 - De stroomtoevoer is onstabiel. Wacht tot de stroomtoevoer stabiel is.
E91 - Neem hiervoor contact met ons op. De reden hiervoor kan zijn dat het apparaat te lang in offline status is gebruikt.

Wat is de prijs per gebruik? Of de prijs per was?

Alle prijzen zijn inclusief btw.
Prijzen per wasbeurt variëren met het gekozen verbruik, de gekozen temperatuur en het gebruik van de ECO-stand:
Wasmachine met 7 KG trommelinhoud
Temperatuur
Kleinverbruiker
Grootverbruiker
Koud wassen
€ 0,60
€ 0,50
20 ° C wassen
€ 0,70
€ 0,60
30 ° C wassen
€ 0,85
€ 0,70
40 ° C wassen
€ 1,25
€ 1,00
60 ° C wassen
€ 1,50
€ 1,25
90 ° C wassen   
€ 1,75
€ 1,50
Gebruik van de ECO-stand
€ 0,25 korting
€ 0,25 korting
Pompen en centrifugeren
Gratis
Gratis

Om de levensvatbaarheid van het Homie Pay-Per-Use model te garanderen wordt een minimaal maandelijks bedrag betaalt voor het wassen. Aan het eind van de maand berekent Homie of het minimum is behaald. Zo niet betaalt de klant het verschil bij. Minimaal maandelijks tegoed voor gebruikers met een kleinverbruikerstarief is € 12,75. Voor gebruikers met een grootverbruikerstarief is dit € 19,50.

Hoeveel kilogram kan er in de wasmachine trommel?

Onze wasmachine heeft een capaciteit van 7kg. Per programma verschilt hoeveel was er in de trommel mag. Voor een overzicht per programma klik hier.

Droger vragen

Wat zijn de afmetingen van de droger?

De droger is 85 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 60 centimeter diep.

Wat is er nodig om de droger aan te sluiten?

Voor de droger is alleen een energietoevoer nodig. Water afvoer is dus NIET nodig.

Hoe weet ik of ik je juiste energietoevoer heb?

We kunnen de droger zowel aansluiten op een normaal geaard stopcontact als op een trekaansluiting (vaak in badkamers). Zorg wel dat er een electriciteitspunt zit binnen 1 meter van de droger. Voor een voorbeeld klik hier. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Wat is de prijs per gebruik? Of de prijs per droogbeurt?

Prijzen per droging variëren met het gekozen verbruik, de gekozen droogtegraad en het gebruik van de ECO-stand:
Droger met 8 KG trommelinhoud
Droogteniveau
Kleinverbruiker
Grootverbruiker
Opfris programma
€ 0,80
€ 0,65
Niveau 1 (strijkdroog)
€ 1,00
€ 0,75
Niveau 2 (kastdroog)
€ 1,50
€ 1,25
Niveau 3 (sterk droog)
€ 2,00
€ 1,75
Niveau 4 (extra droog)
€ 2,25
€ 2,00
Tijdsprogramma, afhankelijk van de tijdsduur tussen
€ 0,75 en € 2,00
€ 0,50 en € 1,75
Gebruik van de ECO-stand
€ 0,25 korting
€ 0,25 korting
Antikreukstand
Gratis
Gratis

Om de levensvatbaarheid van het Homie Pay-Per-Use model te garanderen wordt een minimaal maandelijks bedrag betaalt voor het drogen. Aan het eind van de maand berekent Homie of het minimum is behaald. Zo niet betaalt de klant het verschil bij. Minimaal maandelijks tegoed voor gebruikers met een kleinverbruikerstarief is € 15,00. Voor gebruikers met een grootverbruikerstarief is dit € 22,50.

Hoeveel kilogram kan er in de drogertrommel?

Onze droger heeft een capaciteit van 8kg. Per programma verschilt hoeveel was er in de trommel mag. Voor een overzicht per programma klik hier.

Is de Homie droger een condensdroger of warmtepompdroger?

De Homie droger is een warmtepompdroger. Deze drogers zijn heel zuinig.
Het vocht/condens wordt opgeslagen in een water reservoir. Dit is een lade die gemakkelijk te legen is.

Veel mensen weten niet goed het verschil tussen een condens- en een warmtepompdroger. Voor uitleg bekijk de vraag: “wat is het verschil tussen een warmtepompdroger en een condensdroger?”

Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger en een condensdroger?

Een warmtepompdroger en condensdroger werken volgens hetzelfde principe. Ze verhitten de was, zodat het water verdampt. Vervolgens halen ze het condens uit de lucht en vangen dit op in een reservoir.
Het verschil zit in hoe de droger wordt verwarmd. Een condensdroger verhit de lucht met een elektrisch verwarmingselement.
Een warmtepompdroger maakt gebruik van een compressor en een koelmiddel.
De condensdroger blaast de warme vochtige lucht naar buiten. Bij een warmtepompdroger wordt de warme droge lucht opnieuw rondgepompt. Vooral door het hergebruiken van de warme lucht verbruikt een warmtepompdroger veel minder energie dan een conventionele condensdroger.

Kan de Homie droger op de Homie wasmachine staan?

Ja, we hebben het uitgebreid getest en de Homie droger kan (zonder tussenstuk) op de Homie wasmachine.

De droger geeft een Errorcode, wat betekent dit?

E91 - Neem hiervoor contact met ons op. De reden hiervoor kan zijn dat het apparaat te lang in offline status is gebruikt.

Vragen over de AEG was-droogcombinatie

Wat zijn de afmetingen van de was-droogcombinatie?

De was-droogcombinatie is 85 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 56 centimeter diep.

Hoe weet ik of ik de juiste afvoer heb?

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 34 mm en binnen 1 meter van de was-droogcombinatie zijn. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste aanvoer heb?

De was-droogcombinatie kan worden aangesloten op een wasmachine kraan. De wasmachinekraan moet schroefdraad hebben, zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 24 mm. Verder moet het aansluitingspunt binnen 1 meter van de was-droogcombinatie zijn. Voor een voorbeeld zie deze afbeelding. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste energietoevoer heb?

We kunnen de was-droogcombinatie aansluiten op een geaard stopcontact aansluiten. Zorg ervoor dat er een electriciteitspunt zit binnen 1 meter van de was-droogcombinatie. Voor een voorbeeld klik hier. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoeveel inhoud kan ik wassen en drogen met de was-droogcombinatie?

De was-droogcombinatie heeft een wasvulgewicht van 8kg en een droogvulgewicht van 4kg.

Wordt mijn oude wasmachine én droger meegenomen tijdens de installatie van een wasdroogcombinatie?

Nee, wij hebben helaas maar ruimte voor één wasmachine of één droger.

Wanneer en waarom zal ik een was-droogcombinatie kiezen ten opzichte van een losse droger en wasmachine?

Voor woonsituaties met weinig ruimte en kleine huishoudens is een was-droogcombinatie passend. Je hebt zo twee producten in één. Met dit apparaat kun je kleine hoeveelheden eenvoudig en snel wassen en drogen. De condensdroger is kleiner en minder zuinig dan onze warmtepomp droger.

Vaatwasser vragen

Wat zijn de afmetingen van de vaatwasser?

De vaatwasser is 85 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 62,5 centimeter diep.

Hoe weet ik of ik de juiste afvoer heb?

De afvoer moet er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding. De afvoerpijp moet een minimale binnenste diameter hebben van 34 mm en binnen 1 meter van de vaatwasser zijn. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste aanvoer heb?

De vaatwasser kan worden aangesloten op een wasmachine kraan of een sifon met een vaatwasser aansluiting. De wasmachinekraan moet schroefdraad hebben, zodat we de aanvoerslang erop kunnen bevestigen. De wateraanvoerslang heeft een diameter van 24 mm. Verder moet het aansluitingspunt binnen 1 meter van de vaatwasser zijn. Voor een voorbeeld zie  deze afbeelding. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

Hoe weet ik of ik de juiste energietoevoer heb?

We kunnen de vaatwasser aansluiten op een geaard stopcontact aansluiten. Zorg ervoor dat er een electriciteitspunt zit binnen 1 meter van de vaatwasser. Voor een voorbeeld klik hier. Nog niet helemaal zeker? Stuur ons een foto zodat we even kunnen kijken.

De vaatwasser geeft een Errorcode, wat betekent dit?

De vaatwasser heeft verschillend Errorcodes. Dit zijn de meest voorkomende:
  • i10 of i11 - Het apparaat wordt niet gevuld met water. Start het apparaat nogmaals door te drukken op de toets Start/Pauze. Check verder of de kraan waarop de vaatwasser is aangesloten volledig is opengedraaid. Controleer ook of het filter in de waterslang niet verstopt is. Als laatste kun je nog kijken of de waterslang dubbel zit of klem zit waardoor het water er niet goed doorheen kan stromen.
  • i20 - Het apparaat pompt geen water weg. Check of de gootsteenafvoer of het filter in de waterslang niet verstopt is. Controleer verder of de afvoerslang gevouwen is, of klem zit.
  • i30 - De anti-overstromingsbeveiliging is ingeschakeld. Draai de waterkraan dicht en neem contact met ons op.
  • i41 - i44 - Storing van de waterniveau detectiesensor. Controleer of de filters schoon zijn. Schakel het apparaat uit en aan.
  • i51 - i59 of i5A - i5F - Storing in de waspomp of de afvoerpomp. Schakel het apparaat uit en aan. 

Wat is de prijs per gebruik? Of de prijs per vaatwas?

Op dit moment leveren wij de vaatwasmachine voor een vast gebruiksbedrag van € 14,99 per maand. Deze maandelijkse gebruikskosten zijn gebaseerd op een gemiddeld aantal van 15 wasbeurten per maand. Dit bedrag rekenen wij momenteel ongeacht het aantal wasbeurten per maand.

De deur van de vaatwasser sluit moeilijk, wat moet ik doen?

Mogelijk staat het apparaat niet waterpas. Ook kan het zijn dat delen van het serviesgoed uit de korven steken.

Wat is de capaciteit van de vaatwasser in standaardcouverts?

De vaatwasser heeft een nominale capaciteit van 13 couverts.

Kan ik de vaatwasser in laten bouwen?

Nee, het betreft een vrijstaande vaatwasser. Wel kun je hem mogelijk onder een aanrechtblad plaatsen. Check hiervoor de afmetingen.

Vragen over de koelkast

Wat zijn de afmetingen van de koelkast?

De koelkast is 84,5 centimeter hoog, 55,3 centimeter breed en 57,4 centimeter diep.

Wat voor type koelkast is het?

Het is een witte vrijstaande koelkast tafelmodel.

Wat is de prijs van de koelkast?

Het maandelijks gebruiksbedrag van de koelkast is €12,99 per maand.

Wat is de capaciteit van de koelkast?

De koelkast heeft een totale netto capaciteit van 113 liter, waarvan de koel inhoud 97 Liter en de vries inhoud 16 Liter.

Kan ik de koelkast in laten bouwen?

Nee, het betreft een vrijstaande koelkast tafelmodel. Wel kun je hem mogelijk onder een aanrechtblad plaatsen. Check hiervoor de afmetingen.