Onze belofte:

Homie levert een betaalbare pay-per-use oplossing voor wasmachines en drogers. Wij geven inzicht in je verbruik en stimuleren je om energiezuiniger te wassen. Homie is je vriend in huis en garandeert wassen en drogen zonder zorgen.

Er zijn verschillende redenen waarom Homie voordeliger is dan huren, leasen of kopen:

  • Meer dan 50% van de wasmachines vertoont mankementen binnen 5 jaar. De reparatiekosten zijn vaak vrij hoog.
  • 2e hands machines zijn goedkoop in aanschaf, maar gaan vaak snel kapot en hebben geen garantie waardoor je nogmaals een machine moet kopen.
  • Homie klanten zijn bewuster van hun wasgedrag en gaan gemiddeld zo’n 25% zuiniger en duurzamer wassen. Dit scheelt ze niet alleen water- en energieverbruik, maar ook in de kosten.

Over Homie

Homie is een jonge organisatie gespecialiseerd in witgoed Pay-Per-Use services. Sinds 2016 werken we hard om goede en duurzame machines ter beschikking te stellen en altijd klaar te staan voor onze klanten. 

Bij ons betaal je alleen per gedraaide of gedroogde was en binnenkort per vaatwas. We komen je machine brengen, sluiten deze bij je aan en we zorgen dat je altijd een werkende machine in huis hebt.

Over ons image

Doel

Homie is opgericht met een duidelijk doel: de witgoedsector verduurzamen om verspilling tegen te gaan. Apparaten gaan steeds korter mee en worden snel weggegooid. Goede, duurzame apparaten zijn vaak erg duur en veel huishoudens gebruiken nog steeds oude, onzuinige apparaten. Met ons Pay-Per-Use model hoef je nooit meer een apparaat te kopen, bevorderen we duurzaam en zuinig gebruik en stimuleren we fabrikanten apparaten te ontwikkelen die langer meegaan.

“Je betaalt voor een apparaat dat maar 2% van de tijd wordt gebruikt.”

Geschiedenis

In 2016 richtten Dr. Nancy Bocken, Hidde-Jan Lemstra en Colin Bom Homie op om te laten zien dat ‘Betalen Per Gebruik’ interessant is voor zowel de fabrikant als de consument. We hebben een tracker ontwikkeld waarmee we inzicht kunnen geven in wasgedrag. Zo zien onze gebruikers precies welke wassen ze hebben gedraaid of gedroogd.  Een pilot met wasmachines in de regio Rotterdam bewees dat onze klanten veel zuiniger gingen wassen. Dankzij onze partners konden we vervolgens ons Pay-Per-Use concept landelijk uitrollen

Het begon allemaal met een simpel idee aan de keukentafel

Team

Homie bestaat uit een klein team met allemaal unieke mensen met verschillende kwaliteiten, kennis en ervaring. Wat we allemaal gemeen hebben: een passie voor duurzaamheid. We willen niks liever dan die passie overdragen aan anderen. Wil je weten wie we zijn? Klik dan op onze foto’s.

Team image
Maurice van Gaalen
Management
Team image
Dr. Nancy Bocken
Onderzoekster
Team image
Hidde-Jan Lemstra
Mede-oprichter
Team image
Paul Dekker
Partnership Manager
Team image
Min Zhang
Technicus
Team image
Colin Bom
Operatie & Mede-oprichter
Team image
Gwen van Wijk
Marketing & Communicatie
 
 

Partners

De witgoed sector verduurzamen kunnen we niet alleen. Daarom zijn we trots en blij dat we goede partners hebben die ons helpen met het realiseren van deze missie.

Logo image
Logo image
Logo image